Dom za stara lica Arija je smešten je u prijatnom i veoma mirnom okruženju, nedaleko od Doma zdravlja. Idealno je mesto za privremeni i trajni smeštaj starijih osoba kojma je neophodna nega i pomoć. Dom poseduje licencu od strane Ministarstva rada i moderno opremljen nudi odlične uslove za smeštaj nepokretnih, polupokretnih i pokretnih lica.

Dom za stare Arija površine je preko 1.200 m2. Kapacitet smeštaja je 19 soba veoma luskuzno uređenih sa različitim strukturama. U ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne sobe. U okviru staračkog doma pored klasičnih soba tu su i sobe za intenzivnu negu starih lica sa specijalnim automatizovanim krevetima, koji imaju funkciju podizanja nogu i uzglavlja, opremom za infuziju, stočićima za hranjenje i ostalim neophodnim medicinskim aparatima.

Čitav objekat opremljen je po najvišim standardima, a ima i savremeni lift koji puno olakšava kretenje po domu, najviše korisnicima koji su slabije pokretni ili nepokretni. Sobe u domu za stara lica Arija sobe su potpuno nove, svetle, prostrane i veoma udobno nameštene. Svaka soba je klimatizovana, i svaka soba ima kupatilo i SOS taster u obe prostorije. Takođe svaka soba ima frižider, telefonsku liniju, kablovsku televiziju, kao i mogućnost unošenja sitnijih vlastitih nameštaja. U domu Arija veći deo soba ima prelepe i prostrane terase sa prelepim pogledom na Zemun. Svi članovi doma u toku slobodnog vremena na raspolaganju imaju prostran dnevni boravak gde mogu da se opuštaju uz TV, čitaju knjige u boravku ili na terasi, sviraju klavir ili da se druže sa ostalim članovima.

U domu za starija lica Arija medicinska nega obavlja se 24h dnevno od strane veoma stručnog tima koji čine:

- Medicinske sestre

- Negovateljice

- Lekari

- Socijalni radnik,

Lekarske vizite u staračkom domu su česte i redovne, a medicinsko osoblje koje je veoma stručno vrši:

- redovnu kontrolu vitalnih fukcija ( pritisak, puls i temperaturu )

- previjanje

- plasiranje katetera

- sprovođenje propisane terapije ( intra vensku, infuzionu terapiju, intra muskularnu )

- redovna fizikalna terapija propisana od strane fizijatra, lekara fizio i radnih terapeuta

- i druge intervencije

Ishrana u domu za stare Arija prilagođena je zdravstvenim i drugim potrebama korisnika. Služi se u zajedničkoj trpezariji. Tri glavna obroka i dve užine se nalaze na dnevnom meniju. Pored standardnim obroka tu su takođe i obroci za dijabetičare, dijetalni obroci i pasirana hrana za članove koji imaju problema sa žvakanjem i gutanjem.

Higijena u domu za stara lica Arija je na veoma zavidnom nivou kako bi omogućili maksimalno dobre uslove i prijatnost boravka članova. Profesionalno i sručno osoblje svaki dan vrši proveru lične higijene, brijanja, kupanja, održavanja i pranja rublja. Po dogovoru sa članovima organizuje se i friziranje, šišanje i usluge pedikira.

Dom za stare Arija takođe organizuje razne zabavne i društvene igre ( šah, domine, karte ), čitalačke i likovne radionice, kreativne radionice, vežbe i šetnje sa fizioterapeutom, kao i vežbe pamćenja rešavanjem zagonetki i ukrštenih reči. Redovno se organizuju i posete koncertima, izleti, posete kluturnim dešavanjima u Beogradu, obilasci znamenitosti i boravci u prirodi.


ocenite ovaj dom

Vaša ocena

Ocena

0 komentara
Na vrh