Starački domovi za nepokretna i teško pokretna lica

Licencirani starački domovi za nepokretna i teško pokretna lica predstavljaju idealan izbor smeštaja u kome će ove osobe biti na najbolji mogući način zbrinute.

Polupokretljivost ili potpuna nepokretnost često su pojava kod osoba u poznim godinama. Uzroci takvog stanja su brojni i mogu biti, kako zdravsvene i fizičke, tako i psihološke prirode. U svakom slučaju, značajno utiču na funkcionalnost i kvalitet života osobe.

Nepokretnim ili teško pokretnim osobama potrebna je posebna nega, koju im boravak u domu za stare obezbeđuje. Kontinuirani nadzor i adekvatna nega 24h dnevno se podrazumevaju.

U obavljanju brojnih aktivnosti, koje više nisu u stanju samostalno da obavljaju, neophodo im je pružiti pomoć i podršku. Održavanje lične higijene, hranjenje, redovno uzimanje prepisane lekarske terapije, korišćenje kolica i drugih ortopedskih pomagala, upotreba katetera, merenje krvnog pritiska i visine šećra ... Boravkom u licenciranim staračkim domovima, problemi vezani za ove aktivnosti nestaju i svakodnevni život osobe je u značajnoj meri olakšan.

Licencirani starački domovi za nepokretna i teško pokretna lica, raspolažu adekvatnim prostorom i potrebnom opremom. Opremljeni su medicinskim krevetima i dušecima koji sprečavaju pojavu dekubita, stočićima za hranjenje, dizalicama, rampama, razlićitim vrstama sedećih i ležećih kolica, liftovima, masažerima itd.

Sva naša ljubav prema najbližima nekada nije dovoljna. Jednostavno, nismo dovoljno stručni i obučeni za staranje, brigu i negu nepokretnih ili teško pokretnih članova porodice. Tada na scenu stupa visokokvalifikovano osoblje licenciranih staračkih domova. Medicinsko osoblje i profesionalni negovatelji postaraće se za kompletnu bezbednost, nadzor, kontrolu, komfor i zadovoljenje svih potreba naših najdražih, kojima je pomoć potrebna.

Rehabilitacija za nepokretna i teško pokretna lica

Profesionalna rehabilitacija za nepokretna i teško pokretna lica, obavezan je i sastavni deo usluga koje licencirani domovi za stare pružaju.

Rehabilitacija je osnov sprečavanja eventualnih komplikacija. Aktivnosti koje se sprovode pomažu da se povrati, poveća i održi nivo snage, pokretljivosti, koordinacije pokreta i veštine i sposobnosti komunikacije.

Za medicinsku i fizikalnu rehabilitaciju zadužen je tim koji sačinjavaju fizijatar, fizio i radni terapeuti, a po potrebi se uključuju i drugi specijalisti.

Vrsta i intenzitet prepisane terapije određuje se za svakog pacijenta pojedinačno, u skladu sa njegovim opštim stanjem, godinama i dijagnostikovanim oboljenjima.

Na vrh