Doček Nove godine u domu za stara lica

Doček Nove godine u domu za stara lica jedan je od najlepših događaja koji se u domovima organizuju. Međutim, istovremeno za neke stanovnike doma, zna da bude i težak, tužan i sentimentalan. Iz tog razloga, kompletan tim staračkog doma ulaže maksimalan trud da osmeh obasja lica svih stanara.

Dobro je poznata činjenica da vreme oko praznika, poput perioda oko Nove godine i Božića, kod brojnih osoba pojačava osećaj usamljenosti i nostalgije. Kod starijih oosba to može biti još izraženije. Praznični dani su vreme za okupljanja i druženja sa najmilijima, sa porodicom, prijateljima i komšijama. To su dani ljubavi, darivanja, muzike, smeha i radosti. Dani u kojima toplina sopstvenog doma ispunjava dušu.

Kako bi se osećaj izolovanosti, usamljenosti i depresije izbegao ili sveo na minimum, neophodno je da se stanari staračkog doma osete voljeno i željeno. Da negde pripadaju i da su deo nečega. Zbog toga se u domovima za stare planiraju, organizuju i sprovode brojne aktivnosti i dešavanja.

Novogodišnja dekoracija u staračkom domu

Novogodišnja dekoracija u staračkom domu daje poseban sjaj prazničnoj atmosferi. Budi osećaj radosti, pripadnosti i prazničnog raspoloženja. Iz tog razloga, novogodišnja jelka, ukrasi, venčići, čestitke i raznovrsna dekoracija krašavaju zajedničke prostorije ali i sobe korisnika.

Uključivanje korisnika doma u akticnosti ukrašavanja, pakovanja poklona i pisanja čestitiki ima pozitivno i višestruko korisno dejstvo.

Novogodišnje posete staračkim domovima

Novogodišnje posete staračkim domovima verovatno su nalepši i najvažniji praznični momenti za stanare doma. Osoblje doma će uložiti maksimalan trud da ulepša praznike i izmami osmehe korisnika. Međutim, ništa ne može nadomestiti i zameniti onaj sjaj sreće i iskru suze radosnice, kada na vratima doma ugledaju svoje najmilije. Nijedan zagrljaj ni poljubac ne mogu se uporediti sa zagrlljajem unučuća, kada potrče u susret svojim bakama i dekama.

Posetite ih i obradujte svojim dolaskom. Pokažite im da ih niste zaboravili, da su Vam bitni, da mislite na njih i da Vam nedostaju, kao i da je Vaša ljubav prema njima bezgranična.

Novogodišnje veče u domu za stare

Novogodišnje veče u domu za stare se sa posebnom pažnjom i radošću organizuje  Neki korisnici doma odlaze u posetu porodici, kako bi sa njima dočekali Novu godinu. Za one koji ostaju u domu, priprema se novogodišnji provod u skladu sa njihovim željama i sklonostima. Zajednička, svečana večera se podrazumeva. Onima koji to žele, omogućeno je gledanje novogodišnjeg programa na televiziji. Muzički program može biti sa razglasa ili nastup nekog izvođača uživo. Tu su pesme koje će i razveseliti i vratiti u mladost. Neretko se dešava da se i zaigra. Zajedno se vesele i stanari i osoblje zaposleno u domu.

Na vrh